Leidschendam werkt samen met Wecycle

Leidschendam, 21-10-2013

Leidschendam werkt samen met Wecycle voor inleveren apparaten en spaarlampen bij milieustraat.

De gemeente Leidschendam werkt samen met Wecycle om de inwoners te stimuleren om gebruikte elektrische apparaten en kapotte spaarlampen in te leveren bij Elektro Technisch Bureau Dick Olsthoorn aan de Venestraat 83 2266 AX Leidschendam. Apparaten en spaarlampen moeten ingeleverd worden, omdat deze heel goed kunnen worden gerecycled.

Veel mensen weten niet dat zij al hun gebruikte elektrische apparaten en kapotte spaarlampen gratis kunnen inleveren bij de gemeentelijke milieustraat. Zonde, want afgedankte elektrische kunnen voor meer dan 75% gerecycled worden.

Spaarlampen zelfs voor meer dan 90%. Dan moeten ze wel apart worden ingeleverd. Helaas verdwijnt er elk jaar ongeveer 35 miljoen kilo in de vuilnisbak. Samen met Wecycle wil Leidschendam dit tegengaan. Inleveren is belangrijk, want door recycling behouden we de grondstoffen voor de toekomst en hoeven er minder nieuwe grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. “Gooi nooit weg, maar lever in!” is daarom de centrale boodschap van Wecycle, die aangeeft dat het heel normaal en nuttig is ook elektrische apparaten en spaarlampen gescheiden in te zamelen.

Wecycle zorgt ervoor dat elektrische apparaten en spaarlampen die ingeleverd worden bij Elektro Technisch Buro Dick Olsthoorn optimaal worden gerecycled.

wecycle-poster

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws